Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България ще излъчат премиери от

...
Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България ще излъчат премиери от
Коментари Харесай

Политолозите: Гешев развали хартиеното правителство с БСП и ДПС

Ръководствата на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България "  ще излъчат министър председатели от двете обединения на ротационен принцип. Това стана ясно по време на вчерашната конференция на двамата претенденти за поста министър-председател - Мария Габриел и Николай Денков. Ще сработи ли формулата на ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?

„ Ситуацията, която наблюдавахме през лятото на 2020 година, като че ли завърши. Това обединяване на хората, които щяха да „ чегъртат ” и щяха да бъдат „ изчегъртани ”, сложи края на тази революционна обстановка в последните няколко години ”, разяснява пред Нова тв социологът Евелина Славкова. 

По думите ѝ политическите партии си дават сметка какъв брой мъчно ще бъде да отидат още веднъж на избори. „ Повече от видно е, че единствените, които имат интерес от избори, са „ Възраждане ”, уточни Славкова.

„ Мисля, че са прави сътрудниците като споделят, че в идващите месеци доста ще се забавляваме и ще се смеем. Вижте, ние не сме в действителната прагматична политика. Ние сме във фантазиите и символиките. Трябваше да е втория мандат. Той може да се случи, в случай че се контракти с първия, в случай че има схващане какво вършим. И в този момент с това, което ни се приказва, не престават да бягат тъкмо от това да ни се каже ясно по какъв начин ще го вършат, кой ще го прави, какво ще реализира ", разяснява Татяна Буруджииева.

„ Там една госпожица, която ни се показва за девица, зачева от някакъв, който не знае къде е и с какво се вършат деца. Нещо такова ни се показва сега, а нещата не са такива ”, добави тя.

„ Има липса на визия на това, което ни се предлага ”, коментира Христо Панчугов.

Според политолога Димитър Аврамов нито ГЕРБ харесват развоя на събитията, нито Политическа партия, само че това е алтернативата на „ да омажем цяла България с алена багра и то не в политическия смисъл, а във вандалския ”.

Припомняме, че в неделя участници в „ Похода за мир “, измежду които последователи на „ Възраждане “, замеряха с алена багра постройката на Европейската комисия в София.

Политологът Христо Панчугов разяснява, че ротационното председателство минава през комплицирана парламентарна процедура, която изисква болшинство:

„ Това, че в този момент са се договорили, че ще има болшинство, не значи, че ще има и след 9 месеца ”. По думите му въпросът е дали ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат да произведат резултати, които да убедят българското общество, че това, което се предлага от „ алената багра ”, не е по-добро.

Според доцент Татяна Буруджиева дейностите на прокуратурата форсират прокарването на съдебна реформа.

" Първата конференция на Гешев докара до това, че стана невероятно държавното управление на проект Б - ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. За него беше доста значимо да получи политическа поддръжка и той я получи от една от партиите ", сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР